VOLLEYSCORES
LIVESCORE
INLOGGEN
Jeugdsportfonds

Jaarlijks beloont Volley Vlaanderen via het Jeugdsportfonds alle clubs die een kwalitatieve jeugdwerking aanbieden. Vandaag kunnen we de ranking voor het Jeugdsportfonds 2020 presenteren.

Het aantal deelnemende clubs zit voor dit project nog steeds in de lift. Dit jaar mochten we, samen met de ondersteuning van Sport Vlaanderen, maar liefst 264.000 euro verdelen onder de 200 deelnemende clubs. Dat zijn 17 clubs meer dan het jaar voordien. Alle deelnemende clubs kregen het label van ‘Jeugdvriendelijke volleybalclub 2020’ met daarbij, afhankelijk van hun dossier, één tot vijf sterren. Het behalen van een ster is een erkenning van Volley Vlaanderen naar de clubs toe voor hun jeugdwerking. Via het Jeugdsportfonds bereiken we trouwens 87% van al onze jeugdleden.

De kwaliteit van de jeugdwerking wordt geanalyseerd aan de hand van criteria die belangrijk zijn voor de opleiding van de jeugd. We merken tevens dat de kwaliteit van de opleiding bij de Vlaamse volleybalclubs jaarlijks stijgt.

De volledige ranking kan je terugvinden via deze link. https://www.volleyvlaanderen.be/ranking-jeugdsportfonds/

 

WIJZIGINGEN JEUGDSPORTFONDS 2020 IFV CORONA-VIRUS

Het coronavirus heeft momenteel een immense impact op de samenleving in zijn geheel. Onze sector blijft niet gespaard en net als voor andere sporten betekent het ook voor onze sport een direct en vroegtijdig einde van het huidige seizoen. Dit heeft ongetwijfeld zijn impact op een aantal aspecten binnen het Jeugdsportfonds. Vele clubs hadden nog activiteiten (sportief en extra-sportief) gepland en zien deze noodgedwongen afgelast worden.

We hebben als federatie een ‘Corona impact-analyse’ gemaakt voor het Jeugdsportfonds. Hierbij hebben we in eerste instantie gekeken naar welke onderdelen potentieel negatief beïnvloed worden. Anderzijds hebben we in samenspraak met de federatie en Sport Vlaanderen (die een groot deel van de subsidies voorzien) gezocht naar mogelijke antwoorden/oplossingen binnen het dossier.

Op deze pagina kunnen jullie alle info hieromtrent terugvinden: JSF2020 AANPASSSINGEN CORONA


!!! NIEUW !!!

De mogelijkheid om je trainers in te geven via VolleyAdmin2 is functioneel. Voor het jeugdsportfonds is het belangrijk dat de dossierbeheerder dit ten laatste 1 mei 2020 volledig in orde heeft gebracht. De trainers die dan ingegeven zijn in het systeem EN bevestigd hebben zullen meetellen in het dossier.

Voor een uitgebreide handleiding: STAPPENPLAN TRAINERSBEHEER VOLLEYADMIN2


Net zoals de voorbije jaren wil Volley Vlaanderen de clubs belonen die investeren in hun jeugdwerking. Vandaar lanceren we het ‘Jeugdsportfonds 2020’ en vanaf heden kunnen de clubs zich engageren om deel te nemen aan het project. In grote lijnen is het project hetzelfde als vorig jaar, maar er zijn ook enkele kleine aanpassingen gedaan. We hebben de wijzigingen voor jullie samengevat in dit document. Het volledige reglement is terug te vinden op onze website (via onderstaande button).

Online formulier JSF 2020

Het Jeugdsportfonds stelt clubs in staat om een dossier op te stellen rond hun jeugdwerking. Aan de hand van dit dossier zal Volley Vlaanderen een grondige analyse uitvoeren om uw jeugdwerking te evalueren. Het dossier wordt opgebouwd door het invullen van een online formulier. Het formulier is terug te vinden op onderstaande button. Let wel op: er moet geregistreerd worden om te kunnen deelnemen aan het project. Als de club vorig jaar reeds deelgenomen heeft, dan moet u zich niet opnieuw registreren, maar kan u inloggen met de gegevens van vorig jaar. Hebben jullie nog niet deelgenomen contacteer dan een van onze clubcoaches.

Reglement Jeugdsportfonds 2020

Het invullen van het Jeugdsportfonds brengt verschillende voordelen met zich mee. Zo komen de sterke en de minder sterke aspecten van de jeugdwerking naar boven. Door het implementeren van bepaalde zaken kan de club in de toekomst een nog betere kwaliteit aanbieden aan de jongeren wat onrechtstreeks tot een groei van het aantal actieve leden kan zorgen. Daarnaast voorziet Volley Vlaanderen een subsidiëring als beloning voor de clubs waar de jeugdwerking goed verloopt en positief evolueert. Vorig jaar konden we als subsidie van Sport Vlaanderen maar liefst 264.000 euro verdelen over de 182 deelnemende clubs.
Volley Vlaanderen wil de deelnemende clubs hierin zo goed mogelijk bijstaan. Heb je vragen of opmerkingen, aarzel dan niet om één van de clubcoaches te contacteren! Wil je voor de eerste maal deelnemen of twijfel je om deel te nemen, neem dan zeker contact op, wij helpen je op weg!

Roel Janssen: roel.janssen@volleyvlaanderen.be