VOLLEYSCORES
LIVESCORE
INLOGGEN
Club Sharing Day

Er is enorm veel expertise bij de volleybalclubs. Deze inzichten vragen om gedeeld en ontdekt te worden. Daarom brengen we alle verschillende stakeholders rond de tafel om specifieke thema’s die door jullie gekozen werden aan te kaarten via rondetafel gesprekken. Nu al geïnteresseerd? Schrijf je hier meteen in!

Zo willen we elkaar inspireren met een open mindset, kunnen we contacten leggen tussen de clubs, zullen successen gedeeld worden en krijgen we inzichten in de toekomst van het volleybal.

We doen dit door uitdagingen te identificeren omtrent een specifiek topic en eerste ideeën te exploreren. Verder wil de federatie de clubs inspireren met sprekers die good practices komen brengen. Gezien de huidige epidemiologische stand van zaken zijn we jammer genoeg wel genoodzaakt om deze Club Sharing Day digitaal te organiseren. In de toekomst blijven we dit initiatief volhouden op verschillende locaties in Vlaanderen. Nu kunnen we echter digitaal al iedere club bereiken met onze workshops.

Inspiratiesessies

Doorheen de ochtend brengen we enkele inspiratiesessies. De volledige inhoud hiervan wordt de komende uit de doeken gedaan. We willen de clubs inspireren om nieuwe ideeën toe te passen in de eigen werking. Good practices van andere clubs worden gedeeld, maar op de Marketplace krijgen jullie ook de mogelijkheid om te connecteren met potentiële partners.

David Steegen wil clubs helpen om zich in de lokale belangstelling te zetten

Wie is David Steegen? David heeft al véél gedaan: communicatieverantwoordelijke bij een filmbedrijf en een tv-zender, vervolgens voor politicus Guy Vanhengel en vandaag bij RSC Anderlecht. Tussendoor was hij verantwoordelijke voetbal bij Belgacom TV en stampte hij met Exqi Sport een sportzender uit de grond. Als bevlogen communicator is David de geknipte man om jouw club te helpen bij het communicatiebeleid. Wil je jouw lokale (media)belangstelling vergroten? Zou je graag meer volleybal in het dagelijkse leven willen terugzien? Dan biedt David zeker de juiste tools om jou te helpen!

Elkerlyc Zwevezele shares & cares

Heb je ook al ervaren dat het niet altijd eenvoudig is om een club te runnen? Elkerlyc Zwevezele heeft dat ook gemerkt én is de uitdaging aangegaan om zichzelf te versterken. Eddy, de voorzitter van Zwevezele, legt uit hoe Clubgrade kan helpen bij het aanpakken van de bestuurlijke materie in de club. Zeker interessant voor jouw club!

Sigi Celis deelt zijn ervaring over het hebben en behouden van een jongenswerking binnen een volleybalclub

Ondervinden jullie dat het steeds moeilijker is om jongens te verbinden met de club? Sigi Celis probeert vanuit zijn ervaring als jeugdcoördinator bij Stalvoc Beverlo enkele focussen naar voor te brengen. Zeker interessant als jullie als club de voorbije jaren problemen ondervonden om de jongenswerking te behouden of uit te bouwen!

Clubgrade komt vertellen hoe ze jouw club kunnen bijstaan

Clubgrade helpt sportclubs op bestuurlijk niveau. Zit je met een concreet probleem binnen jouw club? Zit je met vragen rond de toekomst van jouw club? Of wil je een nieuwe wind laten waaien door jouw club(bestuur)? Kortom. Heb jij goesting om te groeien? Samen met het team van Clubgrade ga je aan de slag. Je krijgt de nodige ondersteuning en alle tools aangereikt om jouw club naar een hoger niveau te tillen. Het is geen lapmiddel, maar je versterkt de club vanuit het hart.  Jouw club krijgt de basis mee om vol vertrouwen nieuwe uitdagingen aan te gaan.

Ook Trainersmateriaal komt zijn expertise delen!

Trainersmateriaal heeft heel wat interessante formules voor jouw club om een samenwerking op te zetten. Trainersmateriaal stelt alles in het werk om samen met de club kosten zoveel mogelijk te beperken door materialen, clubkledij,… aan te bieden aan scherpe prijzen. Wil je ook een webshop voor jouw club? Dan is Trainersmateriaal de partner om te benaderen!

Ook Erreà engageert zich om de noden van clubs te vervullen!

Erreà engageert zich als partner van de federatie om clubs te helpen bij de te maken kosten.

Erreà is een teamwear leverancier die de laatste 5 jaren vanuit het moederbedrijf te Parma flink investeerde in volleybal. Met een volledige controle van het productieproces binnen de EU zijn de productie van kleinere aantallen, personalisatie, korte levertermijn voor re-orders en een uitgebreide collectie (man/vrouw) de sterke punten waar clubs in het algemeen naar op zoek zijn.

Erreà heeft naast zijn partnership met Volley Vlaanderen ook heel wat ervaring opgedaan met internationale federaties. Ook topclubs in vele Europese landen en in België (Greenyard Maaseik , Tectum Achel en Asterix Avo Beveren) kozen de voorbije seizoenen voor de kwalitatieve Erreà producten. Via lokale Erreà Points en zijn Erreà verantwoordelijken worden de verschillende artikels op een professionele manier aan de clubs voorgesteld en bij een partnership op maat afgewerkt.

Financiële kopzorgen tijdens de coronacrisis? Orange en Infusers komen clubs helpen fondsen werven?

Orange is een nieuwe partner van Volley Vlaanderen en komt graag toelichten hoe zij rechtstreeks de clubs van Volley Vlaanderen financieel kunnen ondersteunen. Wil je dus de eventuele, financiële kater die Corona nalaat wegwerken? Kom dan zeker luisteren naar onze partner Orange.

Daarnaast komt ook Infusers enkele creatieve methodes toelichten die de clubs moeten helpen om voor cashflow te zorgen. Infusers creëert voor uw club de gepersonaliseerde infused gin en helpt de club doorheen het hele proces met als uiteindelijke doelstelling om een extra centje in het laatje te brengen. Een extra euro binnenkrijgen door het drinken van een lekkere gin-tonic, wat wil je nog meer?

12 workshops

Tijdens de rondetafel gesprekken liggen verschillende thema’s op tafel waar de clubs een grote uitdaging in zien: “Een efficiënte clubwerking”, “Onze club in 2030” en “Volleybal is keiplezant”. Er zijn 12 workshops waar telkens gewerkt wordt rond een specifieke uitdaging:

Een efficiënte clubwerking

 1. Minder administratie & meer fun
 2. Communiceren binnen onze club
 3. De perfecte clubstructuur
 4. Iedereen scheidsrechter

Mijn club in 2030

 1. Jeugd traint jeugd
 2. Trainerscursus ‘toegankelijker”
 3. Vrijwilligers te veel…
 4. Sponsorinkomsten verwerven is kinderspel

Volleybal is keiplezant

 1. Jongens en volleybal
 2. Volley Smash vervangt balgewenning
 3. Instroom U11 verdubbelen via… attractiviteit
 4. Volley@School 3.0

In een eerste ronde krijgen de deelnemers de kans om de uitdaging binnen hun club kort toe te lichten. Tijdens de tweede ronde zullen de clubs samen op zoek gaan naar de oplossingen voor deze uitdagingen door ervaringen en good practices met elkaar te delen. Wil je nog wat meer info omtrent de thema’s en uitdagingen die op tafel komen te liggen? Bekijk hier dan zeker nu de folder.

Inschrijving

Hieronder kan je alvast inschrijven en interesse voor bepaalde thema’s opgeven.

Waarom?

We willen de clubs een unieke beleving bezorgen. We brengen je in contact met de concullega’s van de clubs uit jouw buurt om samen uitdagingen in kaart te brengen en ze aan te gaan. Samen met zijn verenigingen wil Volley Vlaanderen op die manier werken aan een succesverhaal voor het volleybal in het algemeen. Jouw input is daarbij noodzakelijk en zal ook gewaardeerd worden door de uitdagingen die jullie formuleren te integreren in de werking. Zo proberen we samen jullie challenge weg te werken. Herbeleef de vorige editie hieronder met ook enkele leuke getuigenissen van de deelnemers toen.

Er is heel wat nuttige output gekomen uit de editie van oktober. Er zijn talloze uitdagingen in kaart gebracht waar deelnemers ook suggesties gedaan hebben voor de oplossingen op deze challenges. Volley Vlaanderen is hiermee ook aan de slag gegaan en heeft deze ideeën geïntegreerd in het beleidsplan voor de komende periode. Hieronder krijg je daar een overzicht van.