VOLLEYSCORES
LIVESCORE
INLOGGEN
Covid-19 heropstart

Leidraad voor een verantwoorde heropstart

Afgelopen woensdag 13 mei kregen we van de Nationale Veiligheidsraad groen licht om in de open lucht te sporten in clubverband. Het signaal om onze richtlijnen te finaliseren zodat er maandag gestart kan worden. Onder dit bericht vindt u de integrale pdf, zowel om op deze pagina te lezen als om te downloaden en zelf uit te printen. De laatste pagina is een poster klaar om afgedrukt te worden. Die kan u tevens hieronder terugvinden.

Download hier onderstaande PDF file

Richtlijnen VV heropstart

De meest gestelde vragen

Mogen we de bal overspelen naar elkaar?
Ja! Je mag de bal naar elkaar overspelen. We raden ten zeerste aan om wel steeds dezelfde bal te gebruiken, of een paar ballen per groepje te voorzien. Hierbij houd je uiteraard rekening met de 1,5 meter afstandsregel.
Met hoeveel mogen we op één terrein?
Je gaat op het terrein met maximaal 9 personen, bestaande uit 8 sporters en 1 trainer. Hierbij houd je uiteraard rekening met de 1,5 meter afstandsregel.
Hoe kan ik ‘corona-proof’ oefeningen in groepjes uitvoeren?
Conditionele en technische oefeningen kan je in zeer kleine groepjes (twee tot drie personen) uitvoeren binnen je trainingsbubbel. Hou heel de training dezelfde groepjes, verwissel geen partners tijdens de oefeningen. Volley Vlaanderen werkt momenteel aan oefenstof die met al deze maatregelen rekening houdt. Vrijdagavond verschijnt er een eerste deeltje via Social Media.
Hoe kan ik materiaal correct ontsmetten?
Gebruik een desinfecterend product (zoals Umonium 2,5%) dat je zoals aangegeven op de verpakking aanlengt met water (50ml per 2l water). Deze oplossing giet je in een emmer water met een doekje. Vervolgens wrijf je met de vochtige doek over het oppervlak dat je wil reinigen. Je laat dan het vochtige oppervlak opdrogen (dit duurt ongeveer een minuut).
Ben ik verzekerd?
Net zoals tijdens het indoorseizoen, ben je als lid verzekerd voor lichamelijke ongevallen tijdens de activiteit. Het oplopen van een infectieziekte zoals COVID-19 wordt op zich niet beschouwd als lichamelijk ongeval en valt bijgevolg niet onder de verzekeringspolis.
Mogen we wedstrijdjes spelen op training?
Wedstrijdvormen waarbij de social distance niet behouden kan worden zijn niet toegelaten. Twee tegen twee of drie tegen drie wedstrijdjes zoals voorheen (met aanval blok aan het net) kunnen voorlopig nog niet. Zeer gecontroleerde twee met twee oefeningen waarin de afstand gewaarborgd blijft kunnen wel.

Hoog tijd om terug te starten!

Yes! We smashen ‘m letterlijk buiten vanaf nu! De veiligheidsraad gaf een positief advies over de heropstart van sport. Outdoor volleybal, met andere woorden, beachvolley en grasvolley kunnen terug van start gaan. Vanzelfsprekend moeten de opgelegde richtlijnen in verband met hygiëne en social distance nog altijd gevolgd worden. Volley Vlaanderen legt op dit moment de laatste hand aan een protocol om zo snel mogelijk terug verantwoord van start te kunnen gaan. Dat wordt in de loop van deze week bezorgd aan de clubs en leden.

Volley Vlaanderen voorziet nog steeds dat de indoorcompetitie gestart kan worden in september en stelt achter de schermen alles in werking om deze geplande start te laten doorgaan. De vooropgestelde termijn past in het plan dat minister Weyts voorgelegd heeft aan de veiligheidsraad. Een eerste stap in dat plan gaat maandag van start.

18 mei

  • Sportclubs mogen weer opengaan en trainingen mogen doorgaan. Dit enkel in buitenlucht en mét aanwezigheid van een coach. Het maximale aantal waaruit een groep bestaat zijn 20 personen inclusief de coach. Daarnaast moet de social distance van 1,5 meter gerespecteerd worden.

 

Hoe Volley Vlaanderen de integratie van dit plan in haar werking opneemt zal ook op korte termijn gecommuniceerd worden met de clubs en haar leden.