VOLLEYSCORES
LIVESCORE
INLOGGEN
Corona

Coronavirus

Het Coronavirus grijpt om zich heen. Het heeft een grote invloed op ons dagelijkse leven, maar zeker ook op onze sport en de daaraan gekoppelde clubwerking. Volley Vlaanderen wil zijn clubs en leden zo goed mogelijk blijven ondersteunen in deze periode. Hier behandelen we alle thema’s die aan bod komen tijdens deze Coronapandemie.

Algemeen

Vandaag bevindt de sportwereld zich in “code rood”. Dat betekent dat volgende regels gelden voor de sport:

 • In georganiseerd verband – mits naleving van de protocollen die gelden voor de sport en specifiek voor volleybal (zie onder)
  • outdoor kan sporten mét of zonder contact met maximaal 4 personen;
  • indoor sporten voor iedereen verboden vanaf 29/10, kinderen geboren in 2008 of later mogen opnieuw indoor sporten
  • kleedkamers en douches blijven altijd gesloten;
  • Publiek is niet toegelaten tijdens trainingen;
  • Toeschouwers zijn verplicht mondmaskers te dragen:
  • Mondmaskers zijn verplicht in openbare gebouwen voor de publiek toegankelijke delen of wanneer de afstand van 1,5 m niet gerespecteerd kan worden: in een sporthal ook aan de toegangshal, gangen, toiletten,…

Bovenal we willen zo veel als mogelijk onze clubs blijven aanmoedigen te blijven sporten. Algemeen Directeur Geert De Dobbeleer licht verder toe:

Noodfonds voor volleybalclubs goedgekeurd.

Volley Vlaanderen mag na intensieve inspanningen van Sport Vlaanderen en Minister van sport Ben Weyts een bedrag van ongeveer 200.000 euro verdelen onder haar volleybalclubs. Met dit fonds wil de federatie haar clubs financieel ondersteunen tijdens deze uitdagende periode. Volley Vlaanderen zal eerstdaags haar clubs verder informeren met meer details over deze ondersteuningsmaatregel.