VOLLEYSCORES
LIVESCORE
INLOGGEN
Positief getest?

Welke stappen moet ik nemen als ik positief testte?

Afgelopen maanden werden de quarantaineregels en maatregelen bij een positieve test een paar keer aangepast. Als federatie berusten wij hiervoor op de experts van Sciensano. Op 21 oktober werden deze voor het laatst voorzien van een update. Hierin wordt er onderscheid gemaakt tussen een aantal groepen. Graag delen wij de specifieke richtlijnen opgesteld door Sciensano hieronder. U komt automatisch bij het juiste document door te klikken op de tekst.

Besmet met Covid-19 en in thuisisolatie? Wat nu?

U kwam in nauw contact met iemand die besmet is met Covid-19 maar u vertoont geen symptomen. Wat nu?

U kwam in contact met iemand die besmet is met Covid-19 maar u vertoont geen symptomen. Wat nu?

De Federale Overheidsdienst Volksgezondheid publiceerde een nieuwe flowchart die betrekking heeft op de vraag of je getest moet worden en het mogelijke resultaat. Die vindt u hieronder terug en is een belangrijke gids om deze uitdagende periode verantwoord door te komen.

Welke stappen moet mijn club nemen bij een positieve test van een lid?

Wanneer kan een wedstrijd verplaatst worden?

Zoals vastgelegd bij Volley Belgium en het daar beschreven protocol, kan een wedstrijd verplaatst worden door twee of meerdere positieve gevallen of in quarantaine moeten en er daardoor geen team opgesteld kan worden.

Is dit het geval? Neem dan zo snel mogelijk contact op met covid@volleybelgium.be en met de competitieverantwoordelijke van de reeks waarin je aantreedt.

Positieve gevallen na het weekend? Verwittig uit beleefdheid de tegenpartij waartegen je speelde en laat ook de scheidsrechter op de hoogte gebracht worden. Zij zijn beiden een laag-risico contact. Dit doe je zonder de privacy van de besmette personen te schenden. Het team gaat al dan niet in quarantaine, zoals aangegeven in de flowchart hierboven.

Als het team in quarantaine moet gaan, kunnen de trainingen vanzelfsprekend ook niet doorgaan.