VOLLEYSCORES
LIVESCORE
INLOGGEN
#Volley@Home

Volley@Home

Corona houdt ons allen in de ban, we moeten binnen blijven, we worden geconfronteerd met het gemis van familie, vrienden en zélfs het verlies van dierbaren. Onze gedachten verzetten tijdens het sporten werd ook aan banden gelegd. Volleyballen kan even niet meer, tenminste niet in de sportzaal. Meer dan ooit zijn we echter met de hele Vlaamse volleybalfamilie digitaal verbonden en om die connectie nog sterker te maken biedt de federatie Volley@Home aan.

We merken bij veel clubs een enorme veerkracht en creativiteit. Er zijn veel sterke initiatieven uitgewerkt door besturen, trainers en leden. In deze aanhoudende en uitdagende periode willen we jullie hier dan ook graag extra in ondersteunen. Naast het volleybal blijft de onderlinge verbondenheid de grootste kracht van een club. Samen kunnen we deze relatie nog sterker maken.

Wat kan je allemaal doen?

Met Volley@Home willen we ervoor zorgen dat iedereen in zijn kot verbonden blijft met onze geliefde sport. Zo bieden we bijvoorbeeld onze assistent-trainer Kristof De Loose aan. In verschillende trainingsvideo’s demonstreert hij heel wat volleybaloefeningen die thuis kunnen worden uitgevoerd. Ook onze personal trainer Annemaaike Steylemans heeft voor jullie leuke workouts gefilmd. Als tussendoortje voor deze fysieke challenges zijn er bovendien ook leuke volleybalspelletjes voorzien. Jij doet toch ook mee?

Oefeningen met bal – met assistent-trainer Kristof
 • Oefenreeksen voor U13 en jonger
 • Oefenreeksen voor U15 en ouder
 • Telkens 2 trainingen van volgende onderwerpen:
  • Balbehendigheid
  • Bovenhands
  • Onderhands
  • Slag
Workouts – met personal trainer Annemaaike
 • Oefeningen voor U13 en jonger
 • Oefeningen voor U15 en ouder
 • Telkens 8 workouts
Breintraining – volleybalspelletjes
 • Volleybal Yahtzee
 • Volleybal Bingo
 • Volleybal Sudoku
 • Volleybal Quiz
 • Volleybal Tekeningen
Webinars en meer
 • Online bijscholingen voor trainers
 • Online bijscholingen en workshops voor clubbestuurders
Ken je deze nog?
 • Oefenstof Start2Beachvolley
 • CEV Development Challenges van Kristof De Loose
 • Challenges Topsportschool Vilvoorde

Oefeningen met bal – met assistent-trainer Kristof

Ga zeker zelf creatief aan de slag met deze oefeningen. Bekijk welke oefeningen bij het niveau van jouw spelers passen. Je kan zelf aanpassingen maken indien nodig en herhalingen toevoegen waar nodig.

Heb je niet al het benodigde materiaal? Wees dan creatief met wat je thuis kan vinden! Zo kan je bijvoorbeeld ook met knuffels gooien in plaats van met pluimpjes. Of misschien heb je wel een leuke botsbal liggen? 

Hieronder vind je de eerste 4 reeksen van oefeningen. Vanaf 27/11 worden deze afspeellijsten aangevuld met 4 nieuwe reeksen!

Oefeningen voor U13 en jonger:

Oefeningen voor U15 en ouder:

Workouts – met Annemaaike

Hieronder vind je de eerste 4 reeksen van oefeningen. Vanaf 27/11 worden deze afspeellijsten aangevuld met 4 nieuwe reeksen!

Oefeningen voor U13 en jonger:

Oefeningen voor U15 en ouder:
Download hier de tabel om je resultaten van Workout 2 bij te houden.

Breintraining – volleybal spelletjes

Volleybal yahtzee (hier te downloaden)

Yathzee saai? Niet in volleybalvorm! Ontdek het hier!

Volleybal sudoku (hier te downloaden)

Mama en papa altijd als eerste met de Sukoku’s in de krant weg? Wij hebben voor jullie een heel aantal sudoku’s uitgewerkt.

Volleybal bingo (hier te downloaden)

63! 28! 09! BINGO? Wij spelen het net iets anders! Haal je dobbelstenen boven en ga voor Bingo!

Volleybal quiz 

Coming soon!

Volleybalkleurplaten (hier te downloaden)

Zin om wat te kleuren? Via de link hierboven vind je 6 toffe kleurplaten!

Webinars en meer

Online bijscholingen voor trainers

Ook voor onze trainers willen we een uitdagend en gevarieerd aanbod blijven voorzien tijdens deze lockdown periode. Op korte termijn is er een uitgebreid webinaraanbod uitgewerkt, waarvan de eerste in het rijtje reeds succesvol achter de rug is. Er staan echter nog een paar interessante online bijscholingen op het programma. Iedereen kan zich inschrijven via onderstaande links:
Matt van Wezel – verlenging licentie A & B
Brecht Van Kerckhove – verlenging licentie B & C
Vital Heynen – verlenging licentie A & B
Dag van de trainer – verlenging licentie A,B,C,J – minstens 2 sessies volgen

 

Online bijscholingen en workshops voor clubbestuurders

Acties en events organiseren om de coronacrisis te overwinteren

Nood om het verlies van jouw cafetaria op te vangen? Geen events meer kunnen organiseren die geld in het laatje brengen? Werk dan op 7 december mee aan een oplossing om toch financieel gezond te blijven! We brengen verschillende clubs samen om op zoek te gaan naar methodes en manieren om alsnog succesvolle events en acties te kunnen organiseren. Acties die ook wat kunnen opleveren voor de clubkas natuurlijk. Wees er snel bij voor deze eerste online workshop “Volley@Home – acties en events organiseren om de coronacrisis te overwinteren”!
De plaatsen zijn beperkt! Inschrijvingen worden geopend woensdag 25 november, hou je mail en de socials van Volley Vlaanderen in de gaten!

Dag van de sportclubbestuurder

We bieden de sessies aan onder de vorm van webinars. Je hebt dus de keuze om twee webinars te volgen op 1 voormiddag. En je kan dit volgen van thuis uit. De gekozen webinars kun je tot een week erna nog uitgesteld bekijken.

Ieder webinar duurt 1,5u en we voorzien een korte pauze tussen de sessies door. De kostprijs van deze digitale sessie blijft steeds 15 euro (= voordeeltarief voor sportclubbestuurders aangesloten bij een erkende federatie).

Inschrijven kan tot en met vrijdag 27 november  (12u) op https://www.dynamoproject.be/bijscholing/dag-van-de-sportclubbestuurder-mechelen-28112020.

Datum: zaterdag 28 november 2020
Tijdstip: 09:00 tot 14:00
Alle info omtrent de webinars vind je op de site van Dynamo Project

 

Ken je deze nog?

Afgelopen zomer lanceerden we Start2Beachvolley, daarvoor maakte onze beachvolleybalcoördinator Dries Koekelkoren een hele reeks trainingen die bovenal Covid-proof zijn. Heel wat van deze oefeningen kan je ook indoor gebruiken in afwachting van de oefenstof. Die kan je downloaden en raadplegen door hier te klikken.

Daarnaast zijn er natuurlijk ook de 20 challenges van Kristof De Loose, zij waren zo populair dat ze zelfs door CEV opgepikt werden om te verspreiden op de sociale media. In deze video’s vinden jullie zeker inspiratie!  Hieronder de eerste video uit deze afspeellijst.

Ook onze leerlingen van de Topsportschool Vilvoorde staken de handen uit de mouwen.

Hieronder zien jullie de eerste video maar kunnen jullie ook de andere zien via de afspeellijst: