VOLLEYSCORES
LIVESCORE
INLOGGEN
Volley@School

 

 

 

 

 

 

Volley@School wordt verlengd!

Volley@School 2020 wordt Volley@School 2020-2021

Traditioneel loopt het project Volley@School van maart tot en met november. Een groot aantal clubs gaat in deze periode langs bij verschillende scholen om kinderen kennis te laten maken met volleybal. Dit jaar heeft het COVID-19 virus daar echter anders over beslist. Hoe dit verder zal evolueren kunnen we niet voorspellen, maar we willen de clubs nog voldoende tijd en ruimte geven om ook dit seizoen initiaties te geven op scholen en zo nieuwe leden aan te trekken. Daarom zal het project Volley@School doorlopen tot 31 juli 2021. Om de clubs ook in de toekomst meer ruimte te geven, zal het project Volley@School vanaf nu steeds gelijk lopen met het schooljaar. Dit betekent:

Volley@School 2020-2021:

 • periode: 01 maart 2020 – 31 juli 2021
 • Initiaties gegeven voor de stopzetting van activiteiten tellen dus nog steeds mee

Volley@School 2021-2022:

 • periode: 01 september 2021 – 30 juni 2022

!! OPGELET !!

Inschrijving en opvolging gebeurt nog steeds via VolleyAdmin2. Je kan inschrijven tot en met 31 maart. Clubs die reeds ingeschreven waren, hoeven dit niet opnieuw te doen. Daarna kunnen initiaties ingegeven en goedgekeurd worden. Hoe dit juist in zijn werk gaat kan u terugvinden in het stappenplan.

Enkele belangrijke data:

 • 31 maart – uiterste inschrijvingsdatum
 • 30 juni– laatste initiaties ingeven in VolleyAdmin2, hierna kunnen enkel nog reeds bevestigde initiaties aangevuld worden met het aantal kinderen.
 • 01 mei – deadline vastleggen SmashVolley Tornooien in samenwerking met MOEV
 • 31 juni – einde van het project
Volley@School 2020-2021 zal dus meetellen voor het Jeugdsportfonds 2021.

 

Hieronder vindt u alle belangrijke documenten:

 • Het aangepast reglement
 • Voorbeeldbrief voor scholen en ouders
 • Een stappenplan
 • De link naar het promopakket
 • Oefenstof verwerkt in verschillende voorbeeldlessen

Lancering Volley@School 2020

Volley Vlaanderen wil clubs ondersteunen die via bijzondere initiaties in de scholen en in de club, jongeren aanzetten om zich aan te sluiten bij een volleybalclub uit de nabije regio van deze scholen.

Het project ‘Volley@School’ 2020 loopt van 1 maart 2020 tot en met 1 december 2020. Tijdens de schoolinitiaties moeten minstens 150 kinderen worden bereikt waarna de gemotiveerde leerlingen  gratis in de club enkele trainingen kunnen volgen. Dit resulteerde in een gemiddelde van 11 nieuwe leden die zich aansloten bij de club. Hopelijk kunnen we er dit jaar opnieuw een succes van maken!

Meer info via onderstaande button.

REGLEMENT

BRIEF SCHOLEN EN OUDERS


!!! Nieuw !!!

Vanaf dit jaar zal de inschrijving en opvolging via VolleyAdmin2 gebeuren. De secretaris of voorzitter kan een projectverantwoordelijke aanduiden in VolleyAdmin2. Deze krijgt dan toegang tot het project  Volley@School van de club.

Meer info via onderstaande button.

STAPPENPLAN

Clubs kunnen nu ook gebruik maken van het promo-pakket. Dit bevat een flyer en een affiche in verschillende formaten (website, Facebook, Instagram) die eenvoudig gepersonaliseerd kunnen worden.  Zo wordt het digitaal promotie voeren een stuk eenvoudiger en kunnen alle deelnemende leden van de scholen een leuke flyer mee naar huis nemen. Het promo-pakket kan u hier downloaden:

PROMOPAKKET


 – Oefenstof

Hier vindt u vanaf 07 september 2020 voorbeelden van initiatielessen. De oefenstof is opgedeeld in drie categorieën, op basis van leeftijd. Voor elke leeftijd zijn er 2 verschillende lessen voorzien.


 

 

 

 

 

 

Deadline vastleggen SmashVolley Toernooi! Laatste kans!

Door de enorme impact van de coronacrisis kunnen er momenteel geen initiaties gegeven worden voor Volley@School. Zoals reeds aangegeven gaat het project echter wel door en kan er al vooruitgekeken worden naar de start van het nieuwe schooljaar. Begin dus alvast te plannen!

Als goede afsluiter voor de initiaties kan je als club een SmashVolley Toernooi organiseren in samenwerking met Moev. Om ondersteuning te krijgen van Moev moet de aanvraag wel zo snel mogelijk gebeuren! Zij hanteren 1 mei als deadline om een goede kalender te kunnen opstellen. Indien je hierna nog een aanvraag indient, kunnen ze niet garanderen dat het toernooi nog ingepland kan worden.

Voordelen van een SmashVolley Toernooi

 • Kinderen worden na een initiatie uitgenodigd op het toernooi en maken zo meteen kennis met de club. De stap om zich hierna aan te sluiten wordt nog kleiner.
 • Kinderen hebben nu tweemaal kennis kunnen maken met volleybal en worden zo sneller geprikkeld om zich aan te sluiten bij een club.
 • Als deelnemende club kan je een extra subsidie ontvangen voor het organiseren van een SmashVolley Toernooi.
Voorwaarden voor de organisatie van een SmashVolley Toernooi
 • AANVRAAG VOOR 1 MEI bij de provinciale verantwoordelijke van Moev.
 • Na de aanvraag bij Moev, kan je in VolleyAdmin2 onder projecten aanduiden dat je een toernooi organiseert.
 • Plan het toernooi in NA de initiaties. Dit dient als afsluiting van het project.
Contactgegevens provinciale verantwoordelijken
MOEV Antwerpen
Roger Vermeiren
E-mail: roger.vermeiren@antwerpen.MOEV.be
Tel.: 03 366 41 10MOEV Limburg
Jan Geelen
E-mail: jan.geelen@limburg.MOEV.be
Tel.: 011 60 33 86
 
MOEV Oost-Vlaanderen
Filip Keukelinck
E-mail: filip.keukelinck@ovl.MOEV.be
Tel.: 09 243 90 56
 
MOEV Vlaams-Brabant/Brussel
Raf Verlinden
E-mail: raf.verlinden@vbb.MOEV.be
Tel.: 016 29 85 26
 
MOEV West-Vlaanderen
Martine Debouver                   
E-mail: martine.debouver@wvl.MOEV.be
Tel.: 051 26 50 30

Red Dragon bezoekt Volley@school in Overpelt

VC Overpelt neemt deel aan Volley@School en had de eer om Red Dragon Pieter Verhees te mogen ontvangen.

Tijdens de schoolinitiaties in De Linde in Overpelt kregen vele enthousiaste kinderen een initiatie les SmashVolley. De kinderen genoten er duidelijk van en hadden veel plezier. Pieter gaf het goede voorbeeld en deed zelf ook actief mee. Al de gemotiveerde kinderen werden uitgenodigd op de club om deel te nemen aan de clubinitiaties. De kans is groot dat door deze leuke kennismaking met volleybal er verschillende kinderen zich zullen aansluiten bij de VC Overpelt.

volley@school-1  volley@school-2  volley@school-3  volley@school-4

Voor meer informatie over het project Volley@School zie hierboven.
Inschrijven voor het project kan nog tot en met 15 november!